Реконструкции на обществени сгради

реконструкция паметник на културата

Цялостната реконструкция на жилищна и производствена сграда паметник на културата с адрес Бул. „Стефан Стамболов” №26.

Проекта включва събаряне на основната сграда, запазване и укрепване на оригиналната фасада от към улицата. Зад нея се изгражда изцяло нова монолитна, стоманобетоона конструкция.

цялостна реконструкция сграда

 

Цялостен проект за реконструкция на Хотел “Света София”

Реализираният проект за цялостна реконструкция на четиризвезден хотел “Света София” се намира на една от най-известните търговски улици, ул. „Пиротска“ 18.

хотел Света София

Цялостната реконструкция започва със събаряне на основната сграда, запазване и укрепване на оригиналната фасада с архитектурен стил от края на XIX век. Зад нея се изгражда изцяло нова монолитна, стоманобетоона конструкция.

реконструкция хотел

Архитектурния проект на обновената сграда включва увеличаване на етажността и колаборация между оригиналната архитектура от старата сграда и модерни фасадни елементи за надстроените етажи.

реконструкция хотел

Офис сграда „Батенберг“ на ул. „Княз Ал. Батенберг“ №4

Бизнес сграда „Батенберг“

Отличена за сграда на годината в категорията „Обществени сгради с бизнес предназначение“. Инвеститор е „Белвю пропърти мениджмънт“, а изпълнител – „Главболгарстрой“. Архитектурният проект е дело на „Омега архитектс“ на архитектите Константин Антонов и Иван Битраков.

сграда на годината

Цялостно реконструираната сграда е на шест етажа с панорамен покрив.

бизнес сграда Батенберг
Конструктивният прокт за нейната реконструкция включва разрушаване на старата сграда укрепвайки и запазвайки оригиналната фасада. На нейно място се изгражда на нова, монолитна, стоманобетонна конструкция зад оригиналната фасада. Предизвикателство представлява скрито конструктивно обединяване на нова и съществуваща конструкция.

сграда на годината Батенберг

 

Кои сме ние

Изпълнени проекти

Консултации