Преминете към съдържанието

Възстановяване на стоманобетонна шайба

Конструктивно възстановяване на незаконно премахната стоманобетонна шайба в жилищен блок

След подаден сигнал от съседи, районната строителна администрация дава предписание за възстановяване на нарушената цялост на стоманобетонната шайба. За щастие, основните арматурни железа не са изрязани от изпълнителите ангажирани с премахването на стената. Това дава възможност възстановяването да постигне почти същата носимоспособност на стената. Прекъснатите хоризонтални железа са оголени и удължени чрез заваряване. В допълнение на тях са монтирани химически анкерирани арматурни железа с по-голям диаметър, гарантиращи съвместната работа между стар и нов бетон. В горната зона на стената, връзката шайба-трегер, е добавен стоманен елемент обединяващ двата елемента.

За възстановяването на стената е използван ремонтен, набъбващ разтвор. Неговата роля е да създаде известен натиск в стената, от горните етажи. Така въпросната нова стена започва „да работи“ без да е необходимо допълнително провисване и деформация на околните елементи. 

реконструкция или укрепване

Ние сме на разположение, за да предложим индивидуални решения за всяка реконструкция или укрепване на сгради, както и да осигурим професионално изпълнение на проектите, които ние създаваме.